Jak a proč investovat do realitního fondu

autor článku: Vlastimil Vozar

Jak funguje realitní fond?

Realitní fond funguje tak, že sbírá peníze od investorů a investuje je do nemovitostí. Realitní fond má obvykle tým odborníků na nemovitosti, kteří pomáhají s nákupem, správou a prodejem nemovitostí. Fond také využívá finančních nástrojů, jako jsou hypotéky a další formy úvěru, aby zvýšil své investice.

Investoři do realitního fondu se stávají spoluvlastníky fondu a získávají tak přístup k nemovitostnímu trhu prostřednictvím jedné investice. Výnos z fondu se obvykle rozděluje mezi investory formou dividend nebo jako kapitálový zisk při prodeji nemovitostí.

Stejně jako u jakékoli investice, existují určitá rizika, jako je například riziko vývoje trhu, riziko úrokových sazeb a riziko kolísání cen nemovitostí. Proto je důležité pečlivě zvážit své finanční cíle, risk tolerance a investiční horizont před rozhodnutím investovat do realitního fondu. Obecně se ale investice do realitního fondu považuje za bezpečnou investici.

obrazek článku

Výhody realitního fondu

Realitní fondy nabízejí řadu výhod pro investory, včetně:

1. Diversifikace
Investice do realitního fondu umožňuje investorům diverzifikovat své investiční portfolio a snížit tak riziko spojené s jednou investicí.

2. Přístup k nemovitostnímu trhu
Investice do realitního fondu umožňuje investorům získat přístup k nemovitostnímu trhu bez nutnosti přímého nákupu nemovitostí.

3. Profesionální správa
Realitní fondy obvykle disponují týmem odborníků na nemovitosti, kteří pomáhají s nákupem, správou a prodejem nemovitostí.

4. Vyšší potenciál výnosu
Realitní fondy mohou generovat vyšší výnosy než jiné typy investic, jako jsou například spořicí účty nebo dluhopisy.

5. Možnost použití finančních nástrojů
Realitní fondy mohou využívat finančních nástrojů, jako jsou hypotéky a další formy úvěru, aby zvýšily své investice.

Je důležité si uvědomit, že realitní fondy také představují určitá rizika a že výnosy z fondů se mohou lišit. Proto je důležité pečlivě zvážit své finanční cíle a vybrat kvalitní realitní fond.

ZFP Realitní fond

ZFP Realitní fond šetří investorům čas a peníze spojené s nákupem, správou a prodejem nemovitostí. Umožňuje jedinou investicí nakoupit více realitních projektů a rozložit tak riziko.

Příjmy z pronájmu jsou zajištěny proti růstu inflace tzv. inflační doložkou, která je zahrnuta v nájemních smlouvách. Každý investor má možnost fyzicky vidět aktiva z portfolia fondu. Díky nízké vstupní investici je určena běžným klientům a může investovat každý. Výnosy z nemovitostí obvykle nekopírují ekonomické cykly, odolávají dění na akciových a dluhopisových trzích.

Speciální fondy nemovitostí profitují hlavně z výnosů z pronájmu nemovitostí (díky dlouhodobým nájemním smlouvám představují stabilní příjem, který zpravidla výrazně převyšuje úrokové sazby běžných vkladových produktů) a také ze změny tržní hodnoty nemovitostí.

obrazek článku

Jak začít investovat

Chcete-li začít investovat do ZFP realitního fondu, je důležité provést několik kroků, abyste se ujistili, že investice odpovídá vašim finančním cílům a zdrojům. Tyto kroky zahrnují:

1. Výzkum
Nejprve je důležité zjistit, jak fungují realitní fondy a jaký typ fondů se vám nejvíce hodí. Podívejte se na historii výkonnosti fondů, jaký typ nemovitostí kupují a jakou výnosnost nabízejí.

2. Stanovení finančního cíle
Určete, jakým cílem chcete pomocí investice dosáhnout, jako například dlouhodobý úspory nebo krátkodobý zisk.

3. Určení investičního rozpočtu
Stanovte, kolik peněz máte k dispozici a jaký podíl z nich chcete investovat do ZFP realitního fondu.

4. Volba správce fondu
Vyberte správce fondu, který odpovídá vašim potřebám a preference. Zvažte faktory, jako jsou zkušenosti, historie výkonnosti a finanční situace.

5. Nákup podílů
Po výběru správce fondu můžete nakoupit podíly pomocí jeho online platformy nebo prostřednictvím finančního poradce.

6. Sledování a revize
Sledujte výkon své investice a pravidelně ji revidujte, abyste se ujistili, že stále odpovídá vašim finančním cílům.

V případě zájmu o konzultaci nebo případnou investici do ZFP realitního fondu nás neváhejte kontaktovat.

Kontaktovat

+420 608 031 435

Domluvme si termín konzultace

Kancelář

Žižkova 42a
690 02 Břeclav

vlastimil.vozar@zfpa.cz

napište mi email